Silvestr v Bangkoku - šílenství v ulici Khao San

1. 07. 2018 19:05:08
Bangkok. Město budhistických chrámů a svatých míst. Také město neřesti a placeného sexu. Město, které nikdy nespí. Ulice Khao San je jedním z míst, kde noc je stále mladá. Jaké to tam bylo na Silvestra?

Ulice Khao San leží v centru starého Bangkoku. Nekonečná párty tady jede každou noc. Schází se zde různé existence z celého světa. Sváteční turisté, sexuální turisté, baťůžkáři i zvědavci. Prostituce tu není tolik na očích, jako v jiných, vykřičenějších čtvrtích Bangkoku. I zde však potkáte osoby, nabízející placenou lásku. Ve všech různých variantách lidského pohlaví. Hlavně se zde ale pije a slaví.

Byl poslední večer roku 2017. K ulici Khao San se valily proudy lidí. Nekončícího hada těl zpomalovala policejní zábrana. Neslavně slavná ulice polykala svoje návštěvníky.

3 hodiny do půlnoci. Pivo u pouličních chlaďáků stálo 100 Bahtů.

Na instalovaném podiu probíhal program. Moderátoři se snažili dostat příchozí do varu. Obří displej odpočítával čas do půlnoci. Projít zúženým místem kolem pódia nebylo snadné. Dva zahuštěné proudy těl se tlačily proti sobě. Pití teklo proudem. Stánky se vším možným lákaly zákazníky. Bary se pomalu zaplňovaly. V každém hrála jiná hudba. Masérky a maséři chodidel měli plné ruce práce. Uvolnění chtivých zákazníků bylo víc, než dost. V masážních křesílkách se střídali, jak na běžícím pásu. Masáž nohou po celodenním trmácení v Bangkoku je určitě příjemná, ale co kdyby na mě zrovna vyšel chlap. .

2 hodiny do půlnoci. Pivo u pouličních chlaďáků stálo 110 Bahtů.

V ulici to houstlo. Řeky těl plynuly proti sobě. Změnit směr chůze se dalo jenom postupným vmanévrováním do správného proudu. Z davu vykukovaly ruce s telefony, zaznamenávající silvestrovský mejdan. Na tetování henou se stála fronta. Každý chtěl mít památku na poslední divoký večer roku. Bary začínaly praskat ve švech. Masa těl uvnitř se spojovala s masou těl na ulici. Hudba se slévala v jednu bláznivou kakofonii zvuků. Ulice začínala tančit. Prodejci pití dodávali proudícímu davu palivo. Šílenství se stupňovalo s každou vypitou lahví. Mladí baťůžkáři objevili zajímavý trik. Za hradbou stánků a prodavačů pití byl skrytý malý obchůdek. Klasický market se smíšeným zbožím. V něm chlazené pivo za 50. Mládež se prostě vyzná. Hlavně tam ale byla klimatizace. Chvilkové uvolnění z přehřátého kotle.

30 minut do půlnoci. Pivo u pouličních chlaďáků stálo 120 Bahtů.

Zábava nabírala obrátky. Lidem blikaly na hlavách rohy. Dav tančil. Řeka těl zpomalila a začínala skákat. Babylon různých ras a barev pleti tvořil jeden lidský kotel. Všichni pili a zpívali. Bujaré pouliční veselí na Khao San má zkrátka grády. Také ale jednu podstatnou slabinu. Chybí tu záchody. Vmáčkli jsme se do jednoho z barů. Tam už se klikatila fronta ke dveřím vzadu. Barman nekompromisně vyhazoval ty, co neměli pivo od něj. Ukázal jsem plechovku z obchodu. Značka se náhodou shodovala, mohli jsme zůstat. Kluci ze Švédska pařili s holkama ze Španělska: „ Odkud jsi ty? Z České Republiky? Super, už se těšíme na hokej. Na to se napijeme!“ Dvojice Španělek konečně vytančila z kabinky. Toaleta měla rozměry 80 na 60. Jak se tam obě holky vešly, je mi dodnes záhadou.

Atmosféra venku mířila do finále. Do konce roku zbývalo pár okamžiků. Ulice byla napěchovaná k prasknutí. Nikde ani skulinka. Všechny ruce nad hlavou. Na hodinách problikávaly poslední vteřiny roku. Displej připomínal bombu, kterou už nelze zastavit. Z tisíců úst znělo:

„5 4 3 2 1....Happy New Year!!!!“

Dav se spojil do jednoho tančícího organizmu. Ulice se změnila ve slavící peklo. Pohyb kamkoliv, kromě skákání nahoru a dolů, byl vyloučený. Ohlušující rachot se odrážel od zdí domů tam a zpět. Satan si mnul ruce. Tolik hříšných těl v jednom vařícím se kotli.

Čeho je moc, toho je příliš. Po půlnočním šílenství se ulice přece jenom trochu uvolnila. Chytil jsem Magdu za ruku. Prorazili jsme si cestu ven. V prázdnějších uličkách se najednou dalo mluvit i dýchat.

Silvestr na Khao San se vydařil na jedničku. Přežili jsme!!!

Inspirativní video z mobilu

Galerie nejen z Khao San

Autor: Vladimír Hauk | neděle 1.7.2018 19:05 | karma článku: 21.34 | přečteno: 492x

Další články blogera

Vladimír Hauk

Kanibalský mumuland

Papua Nová Guinea je země se špatnou pověstí. K tradicím místních patří MUMU pečeně, která nemá nic společného s kanibalismem a snad ani nikdy neměla. Příběh z cesty, za který vděčím náhodě, která mě poslala na papuánský venkov.

21.12.2023 v 9:10 | Karma článku: 23.01 | Přečteno: 295 | Diskuse

Vladimír Hauk

Vzhůru do země lidojedů

Papua Nová Guinea je země se špatnou pověstí. Do metropole papuánské vysočiny Mount Hagen mě doneslo potetované letadélko. Tržnice, betel, šipky a pašíci. Jak se dostat na papuánský venkov? Snadno! Někdy se věci vyřeší samy...

1.1.2023 v 17:01 | Karma článku: 21.60 | Přečteno: 434 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.49 | Přečteno: 458 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 474 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 788

Miluju dálky, hory, exotická i všední místa, jednoduše baví mě poznávat svět.

Vždy jsem snil o cestě kolem světa. Před pár lety jsem našel řešení, jak si svůj sen splnit a konečně vyrazil.

Cestuju kolem světa na etapy. Pěkně kousek po kousku.

Články a fotky publikuji také na svých stránkách http://cestajepribeh.cz

https://www.facebook.com/cestajepribeh/

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...