V Číně jsem pozoroval zvýšený výskyt nové mutace člověka – člověka jednorukého

Mutantů jsem si všiml hned po příletu na letiště v Urumči. Byli všude. Zatímco ve staré dobré Evropě tato mutace postihuje převážně mladší populaci, v Číně je rozšířena napříč všemi generacemi.

Zvýšený výskyt nové mutace člověka v Číně je odborníky vysvětlován mimořádně intenzivním technologickým rozvojem země v posledních desetiletích. Člověk jednoruký, odborně nazývaný homo unumhandus, se vyznačuje tím, že k praktickému životu používá pouze jednu horní končetinu. Jeho druhá ruka je téměř celodenně spojena s chytrým mobilním zařízením. S jeho pomocí je v nepřetržitém virtuálním kontaktu s ostatními mutanty.

Jednotná virtuální platforma, kterou nový vývojový stupeň člověka využívá, se nazývá WeChat. Konkurenční platformy jsou v zemi blokované, což čínským unumhandům přináší výhodu neroztříštěného virtuálního prostředí. Velká část z nich si ale s blokací ostatních sítí umí poradit. Je tedy současně ve spojení s mutanty z jiných zemí, kde se WeChat příliš nepoužívá.

Čínský člověk jednoruký prakticky neopouští virtuální prostředí. Téměř neustále vede videokonverzace, chatuje nebo hraje on-line hry. Jeho tělo ale stále žije v realném světě. To vede k určité schizofrenii. Potřeby zastaralého světa se tedy unumhandi snaží v maximální míře řešit také pomocí chytrých zařízení. Jídlo nakoupí klasicky na trhu. Platbu již ale provedou virtuálně. Jednoduchým vzájemným oskenováním QR kódů s prodávajícím. Do peněženky tedy nemusí sahat ani když kupují zeleninu od babky s krámkem rozloženým na chodníku. Platba je okamžitě provedena, zaúčtována i evidována. Není třeba žádných složitých terminálů, pokladen a účtenek, které se používají ve staré konzervativní Evropě.

Potřebuje-li mutant transportovat svoje stále ještě nevirtuální tělo z místa na místo, jednoduše zadá v aplikaci potřebné údaje. Během chvíle dostane potvrzení od unumhandského taxikáře. Ten si ho najde a vyzvedne. Cena je známá dopředu a platba proběhne automaticky. Při samotné jízdě ji už nikdo neřeší.

Pokud chce homo unumhandus  popojet na kole, najde si nejbližší kus opět přes smartfouna. Pomocí scanu kódu jej odblokuje a zaplatí za půjčení. Výrazně zmutovaní jedinci však toto neprovozují příliš často. Držení řídítek oběma rukama vylučuje držení smartfouna, což je značně stresující.

Na závěr musím říci, že s mutanty se velice snadno komunikuje. Zažvejkají něco v čínštině do smartfouna a vy si přečtete text na displeji v angličtině. Samozřejmě to funguje i obráceně :-)

Přikládám pár fotek ze života čínských unumhandů.

Unumhandská maminka a její děti, u nichž se mutace ještě neprojevila. Provozují starodávnou, v Číně velice populární zábavu, pouštění draků.
Manželství mezi mutanty a nemutanty je možné. Nižší vývojový stupeň v manželském páru však musí počítat s větším podílem na péči o děti. Unumhandus není moc často v reálném světě a také mu chybějí volné ruce na pohlavkování.
Mutantí maminka se při řízení skútru může alespoň na chvíli vrátit do svého virtuálního světa. Na semaforu totiž svítí červená.
V metru cestují prakticky pouze mutanti.
Platba v pouliční vývařovně unumhandským způsobem.
Výchovné zařízení pro malé unumhandy. Zde se připravují na život ve virtuálním světě.

Kompletní galerie ze života čínského Homo Unumhandus je zde:

Autor: Vladimír Hauk | neděle 27.8.2017 8:27 | karma článku: 38,08 | přečteno: 6481x
  • Další články autora

Vladimír Hauk

Kanibalský mumuland

21.12.2023 v 9:10 | Karma: 23,01

Vladimír Hauk

Vzhůru do země lidojedů

1.1.2023 v 17:01 | Karma: 21,60